Sentința ”Năstase”

Din punct de vedere personal îmi pare rău de dl. Năstase. Este unul dintre politicienii cu cultură, cu care se poate discuta serios despre orice subiect, care a condus un guvern mai competent decât majoritatea celor care s-au tot preumblat pe la Palatul Victoria. Încercarea de suicid a dat și mai mult dramatism situației create prin sentința de condamnare. Îmi pare rău pentru că este o persoană umilită public și în care se aruncă cu mai mult noroi decât este cazul, în modalități foarte urâte de multe ori… Pe de altă parte, pe termen lung dl. Năstase va fi foarte bine. După ispășirea pedepsei va putea să continue afacerile dacă dorește sau va putea să facă orice altceva – mai puțin politică. Va avea o viața liniștită și îndestulată.

Ceea ce sper este ca această sentință să fie numai un prim pas în instalarea dreptății în România, și tot mai mulți dintre cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere. Desigur, cei car vor avea de suferit mai întâi vor fi cei care au făcut probabil mai puține ”mizerii”, cei care nu au spatele suficient de bine asigurat, sau care nu și-au ascuns suficient de bine acțiunile ilegale. În societatea românească pare că au succes în primul rând cei care au tupeu, care sunt mai nepăsători față de toți cei din jurul lor, care nu au scrupule. Cei care își fac procese de conștiință, inevitabil, vor greși. Ei vor cădea, în primul rând, ”pradă” – fie procurorilor cinstiți care caută să facă dreptate, fie vendetelor politice.

Cred că în continuare factorul politic este extrem de important în scoaterea la lumină a unor dosare penale. Exemplificator în acest caz este tot dosarul ”Năstase”. Nu are importanță orientarea actualului guvern, atâta timp cât piesele din dosar au apărut ca din senin și s-a construit o acuzație solidă în timp ce dușmanii politici – și poate și personali – ai dlui. Năstase manipulau instituțiile publice.

Oricum, decizia judecătoarească despre care se tot discută zilele astea dă speranțe cum spuneam. Poate că nu am mai ratat încă un moment – de a avea o justiție independentă.

Iată câteva alte opinii pertinente, cred eu, privind decizia cu privire la dosarul ”Năstase”

Vlad Mixich

Ciprian Domnișoru

Zoe Petre

Contele de Saint Germain 🙂 care are și o perspectivă descurajantă asupra situației justiției – și posibil că are dreptate, pe moment. Sper ca lucrurile să se schimbe totuși…

 

 

 

Publicitate

~ de Alexandra pe iunie 21, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: