Salvati Muzeului Aviatiei

In apropiere de Bucuresti este Muzeul Aviatiei. Acesta nu este nici pe departe unul dintre muzeele importante si active din Bucuresti sau din tara, dar este o institutie culturala utila pentru societate.

Administratia publica sectorul 2 pare ca a pus ochii pe teren (foarte valoros de altfel) pentru proiecte imobiliare. In acest context este iminenta desfintarea muzeului.

In loc ca el sa fie sustinut, sa fie restructurat si dinamizat, se propune distrugerea lui. Cei care doresc o normalizare a situatiei din Romania si care sa transmita mesajul de sustinere pentru insitutiile culturale, pot semna o petitie care poate contribui la stoparea acestor planuri destructive:

Semnati la http://www.petitieonline.ro/petitie-p61995055.html

Petitia:
„Muzeul Aviatiei este in pragul colapsului, Consiliul Local al Sectorului 2, recte Dl primar Ontanu, a emis o HOTARARE pentru a cere Guvernului trecerea imobilului si terenului pe care se afla muzeul din administrarea Ministerului Apararii Nationale in administratia Domeniului Public sector 2 pentru constructia de locuinte tip ANL.
Va rog, fiecare cu relatiile sale, presa, televiziunea sa incercam sa oprim distrugerea acestui patrimoniu de cultura. Aerodromul Pipera este in administratia MAN din 1915 cand a fost infiintat. Daca va fi din nou mutat, acest patrimoniu se va distruge, nu vor mai fi bani de reamenajare, va deveni un depozit al memoriei Aeronauticii Romane.
Opune-te acestei aberante decizii prin care asa zisele locuinte pentru cetatenii defavorizatii sunt atribuite celor care au relatii si putere. Nu-i lasa sa transforme muzeele istoriei in vile cu piscina si sala de biliard! Cinsteste-ti inaintasii oferindu-le un loc in care sa ramane cunoscuti generatiilor ce vor urma. Primarii, ministrii si parlamentarii trec, istoria trebuie sa ramana”.
Reclame

~ de Alexandra pe aprilie 25, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: