Omnibuzul pentru democratie directa

28.10.2009 – Omnibuzul pentru democratie directa este la Bucuresti (Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, Bd. Mihail Kogălniceanu 36-46).

10-14: discuţii cu publicul în faţa Omnibuzului

14-16: Conceptul extins de artă, plastica socială şi problematica democraţiei la Joseph Beuys – conferinţă susţinută de Johannes Stüttgen în amfiteatrul „Mihail Eliescu”

Goethe-Institut Bucureşti, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, E-cart.ro şi IDEA artă + societate

vă invită miercuri, 28 octombrie 2009 la Facultatea de Drept din Bucureşti, între orele 10:00 – 16:00 să luaţi parte la o întâlnire cu „Omnibuzul pentru Democraţie Directă”. Veţi putea afla cum o idee a artistului Joseph Beuys este pusă de 22 de ani în practică în Germania, veţi discuta despre auto-organizarea societăţii prin oameni, despre educaţie, artă, circuitul banilor şi problematica europeană, veţi avea ocazia să imaginaţi posibilitatea democraţiei directe în contextul actual din România.

În 1972, în cadrul prestigioasei expoziţii internaţionale de artă contemporană care se organizează o dată la cinci ani în Germania, Documenta, Joseph Beuys a prezentat un birou de informare pentru “organizarea democraţiei directe prin referendum”. Timp de 100 de zile el a vorbit cu vizitatorii despre conceptul extins de artă, prin care aceasta afectează toate domeniile vieţii şi despre posibilitatea legislării direct de către oameni, prin referedum, după campanii de informare publice şi libere.

Ideea sa este continuată începând din 1987 de către iniţiativa culturală independentă “Omnibuzul pentru democraţie directă în Germania”. Aceasta este o şcoală liberă şi mobilă a gândirii, al cărei scop pe termen lung este aşezarea bazelor pentru o democraţie autentică, prin folosirea votului ca un instrument creativ.

Omnibuzul vizitează aproximativ 100 de oraşe germane pe an şi deschide acolo spaţii pentru discuţii în pieţe şi zone pietonale, şcoli, universităţi şi întreprinderi. Discuţiile se poartă în jurul artei şi culturii, al circuitului banilor şi al celui economic, în jurul şcolilor şi educaţiei, al ecologiei şi din ce în ce mai mult în jurul problematicii europene. În 2009 omnibuzul călătoreşte pentru prima dată în afara Germaniei. Turneul cuprinde următoarele ţări: Grecia, Turcia, Bulgaria, România, Macedonia, Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina. În România omnibuzul va staţiona la Bucureşti (28 octombrie) şi la Cluj (30 octombrie).

~ de Alexandra pe Octombrie 26, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: