sustine 2% + 2%

Părinte și cetățean: 2% pentru educație + 2% pentru ONG-uri

14/09/2009
destinatar: Guvernul Romaniei

Mecanismul 2% este în acest moment în pericol și peste 10 000 de ONG-uri beneficiare riscă în anul 2010 să nu își poată desfășura activitatea. Guvernul a decis în Septembrie 2009 introducerea unei măsuri similare cu 2% în Codul Educației prin care părinții pot folosi 2% din impozitul datorat de către ei pentru constituirea unui fond pentru educația copilului lor.

Poți fi și părinte și cetățean responsabil în același timp! E încă timp pentru o decizie rațională. E încă timp sa te alături celor care consideră că mecanismul 2% pentru ONG-uri nu trebuie alterat și că educația permanentă nu se va realiza prin eliminarea ONG-urilor. E încă timp să susții ca 2% din impozitul direcționat pentru un copil trebuie să se adauge, și nu să înlocuiască 2% pentru ONG-uri.

In anul 2008 peste 950 000 de cetățeni au direcționat 12,5 milioane de euro din impozitul pe venit datorat statului. Susține campania 2% pentru ONG-uri și 2% pentru educație și arată că ții cont de nevoile comunității în care trăiești pentru că ai înțeles că a dona 2% din impozitul tău către un ONG va contribui încet, dar sigur la îmbunatățirea vieții celor mai puțin favorizați și, implicit și a ta.

Poate ai în proximitatea ta un copil cu handicap, sau un vârstnic care nu se mai poate întreține singur, sau un coleg care suferă de o boală gravă, sau pur și simplu ai observat că nu exista prea multe opțiuni pentru activități extrașcolare pentru copilul tău. Susține 2% pentru ONG + 2% pentru educație și vei ajuta astfel ONG-urile care se ocupă de problemele oamenilor și pătrund în viata ta direct, contribuind la rezolvarea unor probleme care te afectează pe tine sau pe cei de lângă tine.

Prin semnarea acestei petiții susții inițiativa ONG-urilor care propun Guvernului păstrarea mecanismului 2% pentru ONG-uri și realizarea unui mecanism de finanțare separat pentru educație.

Autor: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
–––– ––– ––– ––– ––– ––– ––– ––– ––-

 

:: Semnati la http://tinyurl. com/mmaqc3

~ de Alexandra pe Septembrie 29, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: