despre masini nepoluante

In Business magazin a aparut un articol, destul de controversat, despre masinile hibride. Nu se trateaza subiectul chiar complex, si in plus se face reclama la Toyota, parca. Nu ma pricep la masini… Opiniile mele in domeniu sunt simple: o masina ar trebui sa fie mica si simpatica ca design, sa consume putin si sa fie putin poluanta.

Prin urmare mi se pare important sa se promoveze masinile ecologice. Din articol nu am inteles nimic cu privire la tipurile de masini ecologice, avantaje si dezavantaje, costuri de productie etc. Am auzit atatea in domeniu incat eu nu stiu ce sa cred. Chiar si pe net sunt informatii contradictorii.

 masina ecologica

Nu imi vine sa cred ca tehnologia este chiar atat de scumpa. Mai mult cred ca este vorba de valorificarea unei tendinte la cel mai bun pret posibil. Desigur, este o opinie subiectiva, care pleaca din neincrederea in producatorii auto, sau mai exact din observatia ca firmele incearca sa isi maximizeze profiturile.

Nu se comenteaza nimic nici despre cat de poluant este modul de productie al acestor masini. Zvonurile spun ca daca in final se trage linie, adica se ia in consideratie si procesul de fabricatie, rezulta ca masinile ecologice ar fi mai poluante decat masinile obisnuite. Mai sunt si alte probleme, importante pentru multi, legate de masinile ecologice, in speta masinile electrice. Sunt mici si nu prea potrivite pentru calatorii pe lunga distanta, concedii etc. Aceste lucruri cred ca se pot elimina prin investitia in cercetare. Daca s-ar fi investit la fel de mult in dezvoltarea masinilor ecologice cat s-a investit in industria auto „traditionala” probabil ca de mult am fi avut masini nepoluante si performante.

Am aflat totusi si ceva interesant in articolul mentionat – marile nave comerciale polueaza mai mult de cat milioane de masini la un loc. Acolo de ce nu se pun reglemantari?! Sau poate sunt…

Pentru cei interesati sa afle totusi mai multe despre masinile nepoluante, recomand wickipedia – electric car.

masina electrica

 

In imaginea de mai sus este una dintre cele mai populare masini electrice – fabricata in India (sic!). Daca ar interveni o firma „serioasa” pe acest model, va dati seama ca design ar putea avea?

Reclame

~ de Alexandra pe iulie 30, 2009.

2 răspunsuri to “despre masini nepoluante”

  1. Un articol interesant in legatura cu acest topic:
    http://www.descopera.ro/dnews/4708505-nissan-vrea-sa-devina-lider-in-fabricarea-vehiculelor-electrice

  2. Super Tareeeeeee!!!!!!! :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: