fara cabluri aeriene, chiar si in Romania

Am aflat ca la Brasov nu este voie sa se mai puna cabluri aeriene, nici de telefonie, nici de internet nici de orice alta utilitate. Se pare ca Primaria a obtinut acest drept in Instanta. Bravo lor!

Acum toate serviciile isi ingroapa cablurile (in Brasov). Poate si in restul tarii se vor intampla astfel de minuni. Sper sa apuc ziua cand si Bucurestiul va fi un oras fara cabluri aeriene…

cabluri aeriene

Reclame

~ de Alexandra pe iunie 16, 2009.

3 răspunsuri to “fara cabluri aeriene, chiar si in Romania”

 1. Oricat de laudabil ar fi acest demers, totusi un aspect ma ingrozeste: avand in vedere slaba dezvoltare a utilitatilor si infrastructurii urbane, ingroparea cablurilor va duce inevitabil la distrugerea strazilor. Pentru ca la noi tot timpul se strica ceva, se mai razgandeste cineva, se mai trage un cablu nou peste strada… Bucurestiul va arata ca dupa razboi, cu soselele si trotuarele brazdate de santuri prost astupate si denivelari in care sa ne rupem picioarele si masinile…

 2. Deja se aplica si in bucuresti.Lucrez la o firma de telecomunicatii si a trebuit sa ne dam jos firele si sa le ingropam.Am vazut multe cartiere in care firele au fost date jos de pe stalpi. Doar ca la noi totul merge mai greu si mai lent decat la altii.

 3. ref Alex

  Eu sunt mai optimista (plus ca in Brasov nu sunt transee permanente pe strazi, deci sepoate si fara scenarii apocaliptice). Oricum se refac strazile o data la cativa ani, chair daca este cazul sau nu, deci in acest proces se poate sa se introduca si o solutie viabila pentru toate cablurile, astfel incat pe traseele respective, cand in viitor vor trebui puse cabluri sa nu se mai sape din nou. soturii exista, dar nu se face nimic strategic.

  Strada mea era cu piatra de rau pana cum 3 – 4 ani. A fost asfaltata, s-au pus trotuare noi, a fost santier o periada destul de lunga de timp, dar nu s-au gandit sa refaca si infrastructura in acest timp. Banuiesc ca daca refaceau canalizarea, schimbau tevile si ingropau atunci cablurile nu lua mai mult timp, sau nu semnificativ mai mult… De atunci s-a mai spart de 3 ori ca sa se faca diverse lucarri, racordari noi etc. Toate acestea ar putea fi evitate daca sunt planificate de la inceput. De ce sa se gandeasca cineva in perspectiva?!?!?!?

  Niciodata nu o sa inteleg de ce cand se fac astfel de investitii nu se colaboreaza cu toti cei care gestioneaza utilitatile in sens larg si nu se aplica un plan comun care sa fie benefic pentru toti (ar avea de fapt cu totii cheltuieli mai mici) iar locuitorii ar beneficia de mai mult confort – din toate punctele de vedere….

  Este drept, nu sunt specialista in utilitati, drumuri etc. dar stiu ca daca ar exista o planificare pe termen lung si ar conta ceva mai mult pentru cei responsabili ce se intampla cu oamenii pentru care se presupune ca se fac aceste lucrari, nu am fi in situatia actuala, nu ar trebui sa lucrarile o data facute sa se reia din nou si din nou…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: