mitocanie sub masca sinceritatii

In general se considera ca lumea este mai directa, mai lipsita de menajamente fata de cei din jur atunci cand comunica online. Sub masca anonimatului fiecare spune ce are pe suflet. Subscriu la aceste afirmatii. Nu va spun ce emailuri primesc cateodata de la studenti si mai ales ce mesaje sunt postate pe blog. Stiu persoane care au un limbaj si o atitudine foarte transante pe internet, in timp ce intr-o discutie directa sunt foarte delicate si invaluitoare. Chiar si eu am tendinta ca atunci cand scriu prin internet sa fiu mai scurta si directa.  

Din pacate, atunci cand se pierde contactul direct cu persoana careia ne adresam avem tendinta sa ne plasam pe o pozitie de superioritate fata de acea persona, sa adoptam o atitudine de genul „eu stiu mai bine… / ia aminte…”

comunicare online

Desigur, sunt pentru sinceritate, fiecare trebuie sa isi gestioneze activitatea de comunicare in mod corect si onest. Cred insa in acelasi timp ca onestitatea inseamna sa fiu atent si fata de perspectiva si opiniile persoanei cu care comunic (online in acest caz). Nu mi se pare corect ca sa aruc cu vorbe grele, sa spun „adevaruri” in mod violent si rauvoitor / rautacios. Am pus „adevaruri” pentru ca de multe ori ideile pe care le exprimam sunt numai opinii temporare, subiective, pe care le avem la un moment dat. Desigur, credem in ele – de asta le aruncam altora in fata. Dar de multe ori credem in ele timp de o zi – 5 zile, pe urma chiar si noi ne schimbam pozitia, sau o nuantam. Si chiar daca avem dreptate, conteaza mult cum spunem un lucru. Unul dintre dictoanele care mie imi place foarte mult este Tonul face muzica.

Anunțuri

~ de Alexandra pe Mai 25, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: