Petitie pentru Biblioteca Nationala

Asa cum stim, de multa vreme Biblioteca Nationala este gazduita intr-un spatiu mult prea mic pentru colectiile pe care le are, in timp ce noul sau sediu se deterioreaza continuu pe Cheiul Dambovitei. Acum situatia este si mai dramatica, in conditiile in care cladirea actuala a fost retrocedata, dupa cunostintele mele.

Acum este sansa ca noul ministru al culturii sa ramana in istoria culturii romane prin transformarea BNR intr-o institutie moderna, dinamica din toate punctele de vedere.

propunere-biblioteca-nationala

Poate o sa fie impulsionat daca petitia cu privire la BNR este semnata de cat mai multe persoane:

http://www.petitieonline.ro/petitie/biblioteca_nationala_a_romaniei_cauta_casa-p57682054.html

biblioteca-nationala

Reclame

~ de Alexandra pe februarie 18, 2009.

3 răspunsuri to “Petitie pentru Biblioteca Nationala”

  1. Alexandra!
    proiectul de reamenajare a spatiului viitoarei B.Nationale este vechi, si s-a discutat in fel si chip. Parea ca fostul Ministru gasise solutia! Doar ca investitiile pentru o astfel de cladire ar fi uriase, iar prioritatile – din cate ne putem da seama – sunt altele in Romania. Bun, sa zicem ca se finanteaza un astfel de proiect, se va pune ulterior marea problema a intretinerii acestei hardughii, si nu va fi usor deloc. Digitalizarea intregului fond al B.Nationale ar fi o solutie mult mai viabila, si, chiar mai actuala! NU???

  2. Este adevarat ceea ce spui, dar tot ramane problema fondului de carte care sta in conditii improprii. Poti da acces la colectii si digital – ar dura poate chiar mai mult decat amenajarea cladirii. Este insa ceva necesar, mai ales ca la biblioteca nu au acces nici cei din afara Bucurestiului, nici cei din strainatate.
    Totusi, este inadmisibil ca Biblioteca Nationala sa nu aiba un sediu decent, ce sa mai spunem de mai mult. O biblioteca ar trebui sa fie un centru cultural de fapt, un spatiu deosebit. Doar stii ce ofera British Library, biblioteca nationala a Frantei, sau chiar biblioteci de mana a doua din Statele Unite…

  3. http://gingasia.blogspot.com/2009/02/care-este-solutia-pentru-biblioteca.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: