Muzeul Taranului ii ajuta pe colectionarii particulari

In Romania sunt multi colectionari amatori, interesati de oiecte din cele mai diverse. Muzeul Taranului Roman a avut o initiativa frumoasa si binevenita – ajutarea acestor colectionari sa dezvolte colectii de calitate si sa le gestioneze mult mai bine. A inceput, evident, cu colectiile satesti – care probabil ca sunt si cele mai multe… Felicitari!

Construita dupa principiul „poveste in poveste”, Colectia colectiilor aduce impreuna fragmente de colectii particulare satesti, fiind rodul unui stagiu de formare si al unui workshop al colectionarilor impreuna cu muzeografi din Muzeul Taranului Roman.
In spatiul rural exista colectii particulare de obiecte de interes etnografic, realizate de persoane entuziaste, fara studii de specialitate, in gospodariile personale sau in spatii achizitionate prin finantare proprie si considerate „muzee” atat de initiatori, cat si de comunitate. Expozitia este realizata in cadrul proiectului Patrimoniu si identitate locala. Identificarea si promovarea unei colectii satesti din Romania cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National. Acest proiect isi propune sa identifice si sa promoveze colectii satesti din Romania, sa-i incurajeze pe colectionari si sa le ofere cunostintele de specialitate de care au nevoie in munca cu obiectele, iar expozitia Colectia colectiilor va fi pentru publicul iubitor de cultura din Bucuresti un prilej de a cunoaste ce comori se ascund in colectiile particulare raspandite te-miri-unde prin tara.

Mai multe detalii pe blogul MTR

~ de Alexandra pe Septembrie 24, 2008.

Un răspuns to “Muzeul Taranului ii ajuta pe colectionarii particulari”

  1. […] In ajutorul colectionarilor amatori Muzeul Taranului Roman tocmai a derulat un proiect prin care a ajutat colectionarii amatori sa isi gestioneze mai bine colectiilor, sa le transforme in puncte de reper printre colectiile de gen. Felicitari! Mi se pare un demers foarte important. Mai multe detalii gasiti pe acest link. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: