drum pietonal comod in Piata Palatului

un proiect pietonal initiat de POINT 4 si sustinut de revista arhitectura ar face viata ceva mai usoara celor care trec prin Piata Palatului – nu este cea mai mare si nici cea mai importanta problema din Bucuresti, dar poate ca ni se infrumuseteaza putin viata…

Cursul Caii Victoriei, de la Hotelul Hilton si pina in dreptul Bisericii Kretzulescu se revarsa intr-o delta de masini. Dumneavoastra, ca pieton, sunteti cel mai dezavantajat de situatia actuala. Nu este greu de observat ca este practic imposibil sa ajungi de la Hilton la statuia lui Maniu mergind pe latura stinga a caii Victoriei in sensul de coborire catre Dimbovita. Printre masinile parcate, va este greu sa traversati aceasta zona – ostila in cursul saptaminii si a nimanui duminica, atunci cind parcarile se mai golesc.

Propunerea incearca sa delimiteze “cursul” Caii Victoriei de parcarile situate in fata Ateneului, a restaurantului Cina si a Bibliotecii Centrale Universitare. Instrumentul acestei delimitari il constituie un trotuar modular din lemn, care sa (re)articuleze intr-un ansamblu Piata Ateneului, spatiul din fata restaurantului Cina, Piata Palatului si Piata Revolutiei.

Mai multe detalii si semnarea petitiei online la adresa: http://www.arhitectura1906.ro/petitia.php

Anunțuri

~ de Alexandra pe Iunie 17, 2008.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: