Pactul pentru Bucureşti

Se poate semna online Pactul pentru Bucureşti, o iniţiativă a societăţii civile (adică mai multe ONGuri). Nu mi se pare cea mai bună variantă de petiţie, dar cel puţin trasează nişte principii şi nişte direcţii de acţiune. Nu cred ca majoritatea consilierilor şi angajaţilor Primăriei să îşi modifice în vreun fel atitudinea şi activitatea, dar măcar să le arătăm că ne pasă de oraş şi că populaţia se poate mobiliza (nu scriu eu aşa zornăilor… 🙂 )

Mai multe detalii la http://pactul.wordpress.com/

Reclame

~ de Alexandra pe iunie 9, 2008.

Un răspuns to “Pactul pentru Bucureşti”

  1. La o simpla lecturare a „Pactului”iti dai seama ca e o prostie. Oare cum au putu timp de 1 an (sic!) 50 de ONG sa se gandeasca si sa iasa cu un astfel de document? Oare toti membrii acestor ONG-uri se ocupa cu vanzarea de rosii in piata? Oare cum pot sa propuna linii directoare pentru Bucuresti, cand nici nu cunosc organizarea administrativa a acestui oras? Propunerea este facuta ca un proiect de hotarare a CGMB, dar initiatorii nici macar nu stiu denumirea acestei autoritati. Este Consiliul General al Municipiului Bucuresti si nu al Primariei, domnilor! Iar Primaria este doar un organ executiv, nu unul deliberativ! Pe langa acest aspect fundamental, majoritatea propunerilor sunt de competenta Parlamentului sau a Guvernului, aspectele incriminate sau a caror modificare se doreste fiind prevazute in legi. Deci consilierii generali pot sa se dea si de 10 ori peste cap si tot nu le pot adopta!
    Prin urmare, acest asa-zis Pact este doar o actiune populista a unor amatori care nu au habar cum se organizeaza viata publica sau societatea civila si nici macar nu si-au dat interesul sa afle. Seamana mai mult cu sloganurile lui Vadim sau ale lui Becali, decat cu un document practic si care sa isi aiba sursa intr-un proces organizat de gandire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: