transport public

Nu o să vorbesc despre obsesiile mele legate de transportul public în Bucureşti, cum ar fi de ce nu sunt curse de noapte, sau de ce la capătul liniei 300 sunt tot timpul câte 4 maşini care se odihnesc deşi este foarte multă lume în staţie încă de la capăt şi tot timpul maşinile sunt aglomerate, sau cine şi cu cât o fi fost convins să introducă noul sistem de validare a cardurilor de călătorie, sau…

Trebuie să vorbesc despre atmosfera din autobuzul 300, pe la orele 16-17. La un moment dat o persoană de etnie rromă (probabil), de sex feminim (probabil), de 25 de ani (probabil) a recitat TOT Luceafărul. Destul de spectaculos, deoarece avea vocea aceea tremurândă, specifică – puţin tragică, puţin imploratoare, puţin presantă… Destul de multă lume a fost impresionată, prin urmare a strâns ceva  mărunţei, în special de la persoane mai în vârstă. Bănuiesc că este o reacţie cu totul normală şi nu e de mirare pentru nimeni.

Ceea ce a fost mai neobişnuit a fost reacţia unor liceeni care au început să comenteze „evenimentul”. Prima întrebare pe care şi-au pus-o a fost ce poezii ştiu eu. Vreo 2 s-au lăudat cu „Căţeluşul cu părul creţ…”, unul cu o parodie după Coşbuc şi unul chiar a ştiut câteva versuri din Bacovia. Pentru că la acest capitol nu au ieşit prea bine au început să cânte – serios, au cântat. Nu prea bine, şi nici cine ştie ce cântece – de petrecere montană… Oricum, nu m-am plictisit astăzi în maşină.

 Şi nici de dimineaţă nu m-am plictisit. Am nimerit o maşină ciudat de neaglomerată şi plină de ambient. 3 tinere – de vreo 16 ani, foarte dichisite, tunse modern şi cu părul vopsit, rimelate toate – ascultau cu mare pătrundere o melodie. Meritau o poză. De fapt, ca să fiu mai corectă, ne obligau şi pe noi să ascultăm. Era o melodie groaznică, deşi interesantă ca fenomen muzical: o combinaţie între ritmul de manele şi cel de hip-hop. De text chiar că nu vreau să îmi amintesc. Noroc că au coborât repede.

Asta fac şi eu acum (de pe net cobor, desigur) şi vă spun călătorii plăcute şi interesante.

Anunțuri

~ de Alexandra pe Decembrie 3, 2007.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: