Marketing electoral

Se pare ca PD-ul a avut o strategie electorală de succes. Au tăcut chitic în spatele lui Băsescu. Astfel imaginea lor nu prea a fost afectată de discuţiile politice cam murdare şi dezamăgitoare de la TV. Nu au făcut nici campanie puternică pe outdoor, care ar fi costat foarte mult.

Spre deosebire la PNL care a fost prezent peste tot în oraş, iar în centru aproape că oriunde te uitai vedeai un om de-al lor zâmbind european, PD-ul nu a avut nici un panou în Bucureşti. Cel puţin eu nu am văzut… În schimb au făcut campanie puternică pe linie persoanală, door-to-door sau chiar prin telefon. Sunt curioasă cum aş fi reacţionat eu dacă primeam un telefon de la Boc sau mai ştiu eu cine… Nu cred ca mi-ar fi plăcut prea tare… Însă, ca idee de a face campanie mi se pare ok. Lumea îşi aminteşte de ei, poate că unii se simt măguliţi, alţii simt că cineva le ascultă efectiv ofurile, şi sigur ar fi povestit de PD la toţi cunoscuţii.

Se pare că reţeta aplicată de ei pentru aceste alegeri a fost una câştigătoare. Sau poate că numai sunt celelalte partide mari perdante, iar PD-ul a colectat voturile nemulţumiţilor? Oricum, mari motive de mulţumire faţă de PD nu avem, dar ei au căzut în picioare…

Anunțuri

~ de Alexandra pe Noiembrie 26, 2007.

2 răspunsuri to “Marketing electoral”

  1. Eu consider ca nu se poate afirma ca avem vreun castigator la aceste alegeri. In conditiile unei prezente la vot sub 30%, procentajul obtinut de PD reprezinta sub 10% din populatia cu drept vot. Acest simplu calcul matematic demonstreaza ca avem o clasa politica lipsita de legitimitate si care poate conduce Romania doar prin nesimtirea caracteristica acestor plaiuri mioritice. Singurul real castigator este Laszlo Tokes, care a candidat independent si a obtinut – cruda ironie a sortii – aproape cat intregul PRM !!!
    Cat despre campania publicitara, PD nu a aparut in presa si in publicitatea stradala pentru simplul motiv ca nu are cu ce. Nu au lideri, nu au o platforma, nu au o ideologie. De abia de un an de zile au schimbat linia politica de la socialisti la populari. PD-ul il are in schimb pe Basescu, care a fost prezent pe toate posturile TV, pe billboarduri si pe afise, fluturasi si graffitiuri. Or, toata lumea asociaza PD cu Basescu. In aceste conditii ce rost avea inca o campanie paralela? Niciuna.

  2. Eu nu cred ca PD-ul a castigat numai pe mana lui Basescu. Cred ca a fost perceput si ca facand mai putin parte din tot circul politic, a parut cumva mai distant. Prin urmare cred ca s-a aplicat si situatia cand 2 se cearta al 3-lea castiga – partial desigur…
    Bravo ungurilor ca se mobilizeaza. Mi se pare normal sa voteze cu UDMRul sau cu alti reprezentanti ai lor orice ar fi, pentru ca acesti reprezentanti chiar lupta pentru ei, cateodata chiar mai putin onorabil… Insa pentru ei, ca o comunitate, este bine ca au UDMR-ul care le sustine cauza pana in panzele albe.
    Oricum, cred ca UDMR-ul nu o sa dispara nici daca o sa avem vreodata alegeri uninominale, asa cum se tem ei… Intotdeauna ungurii se vor mobiliza si o sa isi voteze reprezentantii. Si tinand cont ca voteaza intr-o proportie mai mare decat restul populatiei, s-ar putea sa aiba in viitor chiar mai multi parlamentari decat este procentul lor ca populatie. Sau chiar să voteze alte etnii cu un reprezentant deştept al lor. Sunt convinsă că prin vot uninominal pot avea reprezentanţi din Bucureşti, lucru care pe liste este aproape imposibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: